4 September 1939

När jag vaknade upp idag i den barrack i Dover där jag är inhyst var det krig. Premiärminister Chamberlains röst ekade över militärbasen och uppmuntrade oss alla att ta till vapen för att försvara vårat land. Den dagen vi har väntat på är här(iallafall jag). Imorgon skeppas hela regementet över till Frankrike. Där ska jag få chans att sätta alla dessa nya färdigheter jag har lärt mig det det under det senaste året på prov. Jag verkar dock vara ensam om att se krigsutbrottet som något positivt. De är alla oroliga för att dö och förlora sina vänner och bekanta. Allt jag någonsin älskat har jag förlorat och alla människor jag lärt känna har fallit offer för kyla, hunger eller en mördares kniv. De säger också att de inte kommer kunna döda en annan människa. Jag var 13 första gången jag dödade någon, jag skar halsen av en 7årig pojke bara för att värma mig med den filt han sov under.

Den hjärtlöshet de andra soldaterna säger att jag lider av är sann, men inte att jag lider av den. Min oförmåga att känna medkänsla och sorg för andra människor gör kriget till en lättare plats för mig än dessa blödiga småflickor. Jag hoppas också att den ska jag göra mig immun mot de sinnessjukdomar jag sett veteranerna från kriget lida av. Jag har inte bara undvikit sällskap med de andra soldaterna för att jag ogillar dem, utan också för att vänskap är en svaghet. En människa som inte har något att förlora är en mycket effektivare soldat.

Politiken bakom och orsaken till kriget struntar jag fullkomligt i. Mina överordnade säger att om jag åker ner till Europa och dödar tyskar får jag pengar och ära. Ära kan jag klara  mig utan, men jag behöver pengar för mat och mat för att överleva. Att överleva har alltid varit mitt mål och jag kommer att göra vad som helst för det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s