19 april 1943

Hej igen!

för ungefär 2 månader sedan så hände det oväntade. Jag och mina kompanjoner var ute ute på ett uppdrag som gick ut på att vi skulle likvidera Warszawas getto. Medan vi patrullerade på gatorna, så hörde vi att någon hade öppnat eld. Vi fattade så klart inte vad som pågick, så vi skyndade oss så snabbt vi kunde mot skott ljudet. När vi kommer fram så ser vi att en patrull står och kämpar för sina liv emot en grupp med upprorsmakare. Medan vi börjar hjälpa patrullen, så hör vi skott från en massa andra håll. Nu börjar alla att bli oroliga. Inom kort så blev vi informerade att en motståndelsegrupp hade inlett ett uppror. Det var oklart hur många de var.

Efter att förlorat ett par män så inleddes en ny strategi. Det första som gjordes var att det sattes in förstärkning. Till sist var vi nog någonstans kring 2000 SS soldater .Sedan för att minimera förlusterna, så började vi gå patrull vis och söka igenom ett kvarter i taget. till sist  efter ungefär 4 veckors sökande, så var de alla döda. De resterande människorna fördes till olika koncentrationsläger.

Personligen så dödade jag ingen. Jag fick ingen direkt chans till att gör det, men hade jag fått chansen så hade jag inte tvekat. Dock detta så kunde jag inte låta bli att tycka lite synd om alla de barnen som fördes iväg till koncentrationsläger. Det här är en känsla som jag inte har känt på en väldigt lång tid. Det är som om en del av mig ändrades tillbaka till den människa jag var innan kriget. Har jag kanske blivit så uppslukade av allt som händer jag inte har tänkt på konsekvenserna jag orsakar? Hursomhelst så spelar detta ingen roll. Jag sitter alldeles för djupt i skiten, för att kunna ändra min situation. det finns ingen återvändo.

 

Källor: http://sv.wikipedia.org/wiki/Warszawaupproret_1943

http://www.omforintelsen.se/upproret-i-warszawas-getto-1943/

Klicka för att komma åt Warszawa.pdf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s